Dankjewel voor alles wat je geeft, gewoonweg door moeder te zijn

Kerst is wel het feest bij uitstek om het moederschap te eren. Op de achterkant van een kaart met een Mariabeeld zag ik een tekst staan die ik erg vond aansluiten bij mijn wens voor geboorte. Namelijk:

48382573_420503421820061_4660520389288394752_n.jpg

Als je deze tekst helemaal los ziet van de religieuze context dan is dit toch precies wat wij vrouwen nodig hebben in het moederschap?! Dat we gezien worden als de godin die we zijn: we volbrengen een grootse taak door nieuw leven op aarde te brengen. En, belangrijker nog, dat we ook zelf zien dat we werkelijk met iets heel belangrijks bezig zijn, iets dat niet alleen essentieel is voor het voortbestaan van de mensheid, maar dat ook de staat van zijn van de mensheid bepaalt. Je kindertijd blijft je voor altijd bij. En je eerste herinneringen laten een imprint achter die je de rest van je leven met je meedraagt. Als die eerste imprint liefde is, dan zorgt dat voor zo’n sterke basis. Een gezonde kindertijd zorgt voor een gezonde toekomst.

Daarom, lieve moeder: al is wat je doet zo onzichtbaar en krijg je er van de buitenwereld zo weinig erkenning voor. Al verwerf je er geen status mee, geen carrière en geen hoog inkomen, al ben je soms zwaar uitgeput en heb je zo weinig tijd voor jezelf: Je doet het niet voor niets. Integendeel, jouw liefdevolle zorg is zo belangrijk, zo waardevol. Het vormt de basis voor een liefdevolle wereld. Dankjewel voor alles wat je geeft door gewoonweg moeder te zijn. En… bedank vooral jezelf.


PS: Moeder Maria meets Vrije Geboorte: Maria is voor mij dé moedergodin. Ik schreef een boek over trouw zijn aan jezelf en gehoor geven aan wie je bent... Voor het schrijven van deze teksten stemde ik me af op Maria’s zuivere, vrouwelijke, liefdevolle moederenergie, zie: De Revolutie van het Hart