Sluitingsritueel

❤ self nourishing time❤

Tijd om stil te staan bij het grootse werk dat je hebt volbracht door geboorte te geven. Alles stond in dienst van het leven geven aan je baby. Je deelde de ruimte in je lichaam met haar – door jou heen kwam ze op aarde. Nooit in je leven ben je letterlijk en figuurlijk meer open dan tijdens de bevalling. Met een rebozo sluitingsritueel – of closing ceremony – eigen je je lichaam weer toe en kun je weer helemaal opladen en diep ontspannen.

“Het was een geweldige, spirituele ervaring die veel losmaakte, maar juist ook ‘sloot’. Het voelde zo bijzonder dat je mij die zorg wilde geven, mijn lichaam dat nu telkens in dienst staat van, voor anderen zorgt, dat dat ook eens zelf verzorgd werd.. Daar voel ik me heel dankbaar voor. Het had nog veel meer impact en was een nog veel grotere, grootsere ervaring dan ik van te voren had kunnen bedenken, iets dat eigenlijk elke mama verdient. ”
Review van een moeder

Hoe?

Kosten: 250,- excl. reis-/ parkeerkosten

Rebozo Sessie

Rebozo massage, I love it. Het is zo’n simpel en effectief middel om terug in je bubbel te komen. Terug in de relaxmodus, verbonden met je adem en lichaam. En met je baby. En daarmee is het zo’n goede voorbereiding op de bevalling.

 

Rebozo betekent letterlijk gewoon doek. Geweven doeken worden in de Mexicaanse traditie voor van alles en nog wat gebruikt: om de baby te dragen, als omslagdoek, om spullen in mee te nemen en voor massage, met name tijdens de zwangerschap.

 

Bij een rebozo massage word je met kleding aan langzaam in een doek gewiegd terwijl je zit of ligt. De ritmische beweging en de omhulling van de doek zorgen ervoor dat je heel snel diep kunt ontspannen.

 

Het gewiegd en zachtjes opgetild worden van je lichaam kan zorgen voor een zeer ontspannend, meditatief gevoel van gewichtloosheid (van je anders zo zware buik…), support en geborgenheid. Jij draagt zo veel. En nu word jij even gedragen.

Een sessie duurt 1 uur en vindt plaats in Utrecht Leidsche Rijn (gratis parkeren voor de deur)

Kosten: €75,-

De ‘fysieke’
Vrije Geboorte cursus

In een kleine groep zwangeren alle aandacht voor jouw reis naar binnen: Zakken in je lichaam, je verbinden met de ademhaling, contact maken met je baby en bewust stilstaan bij wat jij in deze tijd nodig hebt en wat je juist achter je wilt laten.

Je leert hoe geboorte werkt, hoe je dit proces optimaal kunt faciliteren en hoe je daar al tijdens de zwangerschap mee kunt beginnen. De kern is goed voor jezelf zorgen en keuzes maken die echt bij je passen. En het mooie is: daar pluk je ook na de geboorte de vruchten van ❤️

Inclusief

Vrije geboorte meditaties op mp3, o.a. de ‘metta voor mama meditatie’ en de ‘in je bubbel’ meditatie

Het boek ‘Mijn reis naar binnen’ (ontvang je bij aanmelding per post)

Mooie, inspirerende work sheets

Praktisch

Naast alle info werken we met vrije geboorte meditaties, ademhalingsoefeningen, rebozo ,  journaling, creatieve oefeningen en sharing.

Wanneer? Nieuwe data volgen. Stuur me een mailtje bij belangstelling.

Waar? In mijn praktijkruimte in Utrecht Leidsche Rijn (gratis parkeren)

Vragen mail of  whatsapp me gerust

De cursus wordt gegeven door Anna Myrte Korteweg schrijver van Vrije geboorte en Mijn reis naar binnen


>>> Wil je nu al de Vrije Geboorte cursus volgen? Kijk dan bij de info over de online cursus.

1 op 1 sessie

Er is maar één iemand die weet hoe je wil bevallen en dat ben jij. In een 1 op 1 sessie richt je de aandacht naar binnen om te ontdekken wat jij nodig hebt onderweg naar jouw vrije geboorte.

Heb je angsten, vragen of twijfels over je (voorbereiding op de) bevalling? Vragen over de invulling van je geboorteplan? Zou je meer verbinding willen ervaren met je zwangerschap en baby? Of was je vorige bevalling niet zoals je wenste en wil je het dit keer echt anders aanpakken?

Ik help je om de leiding te nemen over je geboorteproces en keuzes te maken die bij je passen. Via de contact pagina kun je een afspraak inplannen.

Praktisch

Een sessie duurt ongeveer een uur.

Voor aanvang stuur ik je de link voor de zoommeeting

Kosten €79,-  inclusief BTW

Boeken

Vrije Geboorte (2011)

Hét bewust bevalhandboek dat al vele vrouwen inspireerde tot het ervaren van een positieve bevalling.

Mijn reis naar binnen (2020)

De how-to bij Vrije Geboorte met nog meer informatie en ervaringsverhalen en veel creatieve & meditatieve oefeningen aan de hand waarvan je je eigen weg naar jouw Vrije Geboorte kunt gaan.

Vrije Geboorte & Mijn reis naar binnen

Beide boeken

Birth map sjablonen (gratis)

In Mijn reis naar binnen nemen we je mee bij het
maken van je eigen birth map.

Bekijk birth map hier


Een schatkaart waarmee je jouw unieke weg naar een Vrije Geboorte zichtbaar maakt!

Download gratis de birth map sjablonen om te gebruiken als basis. Je krijgt 8 sjablonen in zowel A3 en A4 formaat om zelf uit te printen.

Veel inspiratie!

 

De sjablonen worden per email naar je toegestuurd. Je wordt tevens aangemeld voor de nieuwsbrief, afmelden is eenvoudig. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens.

 

Reviews

‘Vrije Geboorte heb ik in één adem uitgelezen. Met dit boek sterkt Anna Myrte Korteweg aanstaande moeders in hun wens tot zelfbeschikking bij hun zwangerschap en bevalling. Ook als verloskundig hulpverlener houdt het je een spiegel voor.’
Barbara Havenith
‘Vrije Geboorte is een grote zwangerschapscursus waar alles in staat wat ik zwangeren mee zou willen geven.'
Michelle  ten Berge
Vroedvrouw
‘De herkenbaarheid, tips en ervaringsverhalen in Vrije Geboorte hebben eraan meegeholpen dat de geboorte van mijn dochter prachtig is verlopen.’
Cato
moeder van twee kinderen
“Ben je zwanger of ben je dit van plan? Lees dit boek! Het is zoooo mooi en geweldig! Het was confronterend voor me hoe weinig ik over zwangerschappen en geboortes wist. Enkel de negatieve verhalen of zaken die mis gingen kwamen tot mij. Tot ik dit boek in handen nam. We leven in een maatschappij waar alles gemeten, gecontroleerd en beheerst wordt. Laat je geboorte niet afhangen van anderen maar neem het zelf in handen door je te bevragen en vertrouwen te hebben in je eigen natuur. Laat je geen onnodige angst aanpraten maar durf terug te gaan naar je eigen intuïtie!”
Sophie
“Ik wilde via dit berichtje laten weten dat ik heel veel aan het boek heb gehad. Ik ben afgelopen donderdag bevallen van mijn tweede kindje en het is de meest positieve en magische ervaring geweest die ik mij kon wensen. Thuis, in mijn eigen vertrouwde slaapkamer met gedimd licht, kalm en vredig. De tips die in het boek staan hebben ervoor gezorgd dat mijn weeën voor het grootste deel voelden als een golvende sensatie, en bij de pijnlijke weeën riep ik steeds heel hard jaaaaaaa mee. Vandaag kwam de verloskundige die erbij was en zei: ‘wat kan jij goed baren zeg, jij had de volledige controle.’ Ik heb haar het boek laten zien en ze heeft het meegenomen naar de praktijk.
Floor
“Mijn reis naar binnen heeft mij nieuwe inzichten gegeven en bovenal geïnspireerd om de wonderbaarlijke reis naar geboorte nog bewuster te ervaren. Het laat op een motiverende manier zien hoe je zelf de kans op een positieve en bekrachtigende bevalervaring vergroot. Iets waar elke vrouw recht op heeft! Echt een must read.”
Nina Pierson
Ondernemer, schrijver van mama'en en in verwachting van de derde.
“Ik heb het grote voorrecht dat ik dit boek alvast mocht lezen nog voordat het in december 2020 uitkwam. Het is een boek dat je voorbereidt op het creëren van jouw bubbel tijdens de zwangerschap en de geboorte van je kindje. Met prachtige tekeningen maar ook opdrachten om te oefenen in ‘naar binnen keren’. Het is een mega waardevolle toevoeging op het boek Vrije Geboorte.''
“Een boek met diepgang, laat je op creatieve wijze uitdrukken wat je écht zou willen tijdens je zwangerschap en bevalling”
Ilse
“Dit nieuwe boek las ik in één dag uit. Het beschrijft precies waar ik de eerste jaren van mijn moederschap en deze tweede zwangerschap doorheen ben gegaan. I moest aan de slag met zelfliefde, met mijn innerlijk gekwetst kind, met alles wat ik zag in de spiegel die er eerder nog niet was. En zelfs aan de overeenkomsten tussen de bevalbubbel en de psychedelische trip is een stuk gewijd. Ik ben dus niet gek dat ik dat zo ervaarde. Wat mij betreft is dit de perfecte verdieping (en bevat ook veel oefeningen) van Vrije Geboorte, onmisbaar voor elke vrouw (en man (!!) die geïnteresseerd is in de emotionele en spirituele dimensie van zwanger zijn en (opnieuw) ouder worden.''
Shinta Lempers
Schrijver en hemp-preneur, in verwachting van de tweede
“Heb je boek nu bijna uit, wat een verademing! Mijn eerste bevalling was medisch ivm ruggenprik (te veel in het hoofd, controle houden, veel pijn ervaren) en nu ik zwanger ben van mijn tweede wil ik graag een badbevalling thuis. Het was een enorme eye-opener om meer keuzes te gaan maken op basis van vertrouwen in plaats van angst. Dankjewel hiervoor! 🙏🏼”
Amber
In verwachting van de tweede
“Ik deed een cursus hypnobirthing tijdens mijn eerste zwangerschap. Doordat het kindje met haar arm op haar hoofd bleek te liggen moesten we uiteindelijk toch naar het ziekenhuis, en dat met persweeën. Geen fijne herinnering. Omdat ik dus wat bang was tijdens mijn tweede zwangerschap, ging ik (de laatste weken van de zwangerschap, toen ik het onder ogen komen van mijn angst toch echt niet meer kon uitstellen, op zoek naar een boek en vond ik ‘Mijn reis naar binnen.’ Het is inderdaad een werkboek. Precies wat ik nodig had. Het begint met makkelijke opdrachten zoals ‘schrijf je baby een brief’ tot moeilijkere reflecterende opdrachten zoals ‘schrijf jezelf een brief als was je je eigen moeder, je oorsprong, het creeëren van rust’. Elke opdracht is gekoppeld aan een dagboek, plakboek, collage… Door dit boek kon ik me naar binnen keren, vol zelfliefde (wat héél bijzonder en nieuw voor me was) en tijdens de bevalling zag ik de beelden van mijn eigen collage voorbij flitsen en tijdens het opvangen van de weeën sterkten zinnen uit het boek me zoals ‘mijn lichaam creeërt alleen wat het zelf aankan, een bevalling hoeft niet lang te duren, goed zo lijf! Wat doe je het goed…’ Dat in combinatie met een prachtige bevalruimte thuis, en houdingen en het naar beneden ademen en ontspannen diepe geluiden maken (geleerd in de zwangerschapsyoga ) zorgden voor een prachtige thuisbevalling, die 2 uur duurde. Wat een pracht ervaring. Wat ben ik trots op mijn lijf, en wat ben ik blij dat ik mijn kindje zo zacht ter wereld heb kunnen laten komen.”
Nina
Net bevallen van haar tweede
© 2021 Vrije Geboorte - Powered by Maatos