De Vrije Geboorte boeken

Vrije Geboorte (in 2023 weer helemaal herzien en geupdate) is hét handboek voor een bevalling vanuit rust, regie en vertrouwen dat al voor zoveel moeders het verschil heeft gemaakt. 

Het verschil tussen een bevalling waarbij alles je maar overkomt en een life event waarbij jij de handelende hoofdpersoon bent. 

Mijn reis naar binnen is de how-to bij Vrije Geboorte vol praktische wegwijzers om je van binnenuit voor te bereiden op een bekrachtigende bevalervaring. 

'Ik heb een fantastische bevalling gehad, ondanks dat het medisch was, was het echt mijn bevalling. En dat door jouw boeken.'

Vrije Geboorte

Het handboek voor een bevalling vanuit rust, regie en vertrouwen (10.000 exemplaren verkocht)

‘In verwachting van haar derde kind gaat  cultureel antropoloog en mindfulness deskundige Anna Myrte Korteweg op zoek naar de meest positieve manier om te bevallen. In Vrije Geboorte beschrijft ze de kennis en inspiratie die ze onderweg opdoet.

Anna Myrte vertelt over hoe je de optimale omstandigheden creëert om de bevalhormonen te laten stromenover het belang van eigen regie en de zin en onzin van veel protocollenOok komen belangrijke onderwerpen zoals bevalhoudingen, goede voedinghet omgaan met pijn en de rol van de partner aan bod. Daarnaast bevat dit boek veel inspirerende ervaringsverhalen van moeders en zorgverleners.’

Mijn reis naar binnen

Mijn reis naar binnen is de praktische how-to bij de bewust bevalklassieker Vrije Geboorte en staat boordevol tips, tools, kennis, inzicht, ervaringsverhalen, meditaties en oefeningen.

‘Wist je dat een bevalling een prachtige, bekrachtigende ervaring kan zijn waar je de rest van je leven de vruchten van kunt plukken?! 

Elke zwangerschap biedt de unieke kans voor positieve verandering. Het is jouw kans om nóg meer jij te worden en werkelijk je eigen keuzes te maken. En het mooie is: hoe meer je deze kans grijpt, hoe beter je je voorbereidt op de geboorte! In dit boek lees je hoe je kunt meebewegen met wat jouw zwangerschap van je vraagt én hoe je de juiste omstandigheden kunt creëren voor een vrije geboorte, thuis of in het ziekenhuis. Jouw mindset zet de toon: hoe meer vertrouwen, hoe beter de bevalhormonen zullen stromen, hoe fijner de start voor jou en je baby.’

Bij je deelname aan de Vrije Geboorte cursus krijg je ‘Mijn reis naar binnen’ cadeau!

Hier komt Vrije Geboorte vandaan

Ik ben Anna Myrte Korteweg, cultureel antropoloog en mindfulness deskundige. Toen ik in 2010, in verwachting van mijn derde kind, aan de keukentafel Vrije Geboorte schreef had ik nooit verwacht dat het de geboortes (en levens) van zoveel vrouwen zou veranderen. 

Mijn zoektocht bleek dezelfde te zijn als die van heel veel andere aanstaande moeders. 

Een zoektocht naar een bevalling vanuit rust, regie en vertrouwen. Naar een ervaring die je maakt in plaats van breekt. Naar een rustige start met je baby. Mijn mooiste inzicht en dat van mijn lezeressen? Het kan en het is voor iedereen weggelegd. 

Een vrije geboorte is je geboorterecht.

X Anna Myrte


Reacties van deskundigen

Barbara Havenith(gynaecoloog)
Lees verder
Vrije Geboorte heb ik in één adem uitgelezen. Met dit boek sterkt Anna Myrte Korteweg aanstaande moeders in hun wens tot zelfbeschikking bij hun zwangerschap en bevalling. Ook als verloskundig hulpverlener houdt het je een spiegel voor.’vertrouwen in de kracht en wijsheid van mijn lijf.
Michelle ten Berge(verloskundige)
Lees verder
Vrije Geboorte is een grote zwangerschapscursus waar alles in staat wat ik zwangeren mee zou willen geven.
Nina Pierson(ondernemer en schrijver van Mama'en)
Lees verder
Wij hebben wel degelijk invloed op het proces van de geboorte (wat niet betekent dat we alles kunnen controleren) en 'Mijn reis naar binnen' laat zien hoe je daarin op je eigen manier de kans op een positieve en bekrachtigende beval ervaring vergroot (van badbevalling thuis tot ziekenhuis bevalling). Een ervaring waar elke vrouw recht op heeft! Echt een must read voor elke vrouw die gaat bevallen.


Kun je niet kiezen?

Ik krijg vaak de vraag welk boek je eerst moet lezen, Vrije Geboorte of Mijn reis naar binnen.
Ik zou zelf zeggen: begin met ‘Vrije Geboorte’ want dat is het basisboek waarin ‘de filosofie’ wordt uitgelegd. 

‘Mijn reis naar binnen’ kun je lezen ter verdere verdieping.

Op social media kwam dezelfde vraag een paar keer voorbij, en lezeressen raadden ook aan om eerst Vrije Geboorte te lezen. Maar heb je meer zin in verdieping, het opladen van je bevalbubbel, het zorgen voor jouw ideale beval set & setting en creatieve oefeningen voor jouw reis naar binnen? Dan raad ik je zeker ‘Mijn reis naar binnen aan’!

 

Alle verschillen op een rijtje

Je kunt Vrije Geboorte & Mijn reis naar binnen perfect los van elkaar lezen. Én: ze vullen elkaar perfect aan.

– Het begint allemaal bij Vrije Geboorte. Ik schreef het tijdens mijn derde zwangerschap, op zoek naar een fijnere manier om te bevallen
– Ik ontdekte hoe geboorte werkt en hoe weinig kennis daarover bestond. Er wordt heel makkelijk ingegrepen, maar er wordt niet vanzelfsprekend gekeken naar hoe het geboorteproces optimaal gefaciliteerd kan worden. Terwijl: dat laatste ligt meer voor de hand en is veel gezonder
– Ik schreef in de nieuwe editie (2018) (die ik sowieso aanraad omdat ze veel uitgebreider is dan die uit 2011) een nieuw deel over eigen regie
– Ik onderzoek protocollen en hoe je keuzes kunt maken die echt bij jou passen. Zoals de echo, inleiden, strippen etc
– Ik ga in op de rol van de andere ouder
– Op wat je helpt tijdens de bevalling zelf
– En nog veel meer ✨ Vrije Geboorte is als het handboek waarin ik een nieuw (vriendelijker, minder vrouwondermijnend) paradigma introduceer. Mijn reis naar binnen is ook heel informatief én meer een werkboek.
– Het is groter en dikker en heeft prachtige illustraties die je ook kunt gebruiken tijdens de bevalling
– Ik schreef het samen met (ervarings)deskundige Jilke Pet die de prachtige illustraties maakte.
– Het is gericht op jouw persoonlijke voorbereiding op de bevalling en het moederschap en wat het je kan brengen (voor de rest van je leven) als je dit bewust doet
– We snijden ook andere onderwerpen aan zoals oa de fases van de bevalling, tijd en geboorte (en wat onnodige haast doet), de kraamtijd, een hoofdstuk over het geboorteplan
– Met veel bekrachtigende oefeningen en meditaties die je helpen om te ontdekken wat jij nodig hebt om goed te bevallen
– Zoals: maak je eigen birth map en geboortecollage
– Veel reflecterende vragen, waardoor je de antwoorden in jezelf kunt vinden
– Je kunt het boek op een willekeurige pagina openslaan om je te laten inspireren, daarom ook geschikt voor ‘dromerige zwangeren’ 🙂

Reacties van lezeressen ❤

’Dankzij jouw boek en alle informatie heb ik meerdere complimenten gehad van het ziekenhuispersoneel dat ik goed ingelezen was.’
‘Ik moest met 41 weken een verplichte groei echo en ctg van het ziekenhuis. Alles was prima in orde maar de kleine dame werd “maar” 3100gr geschat. Wat een verschil met haar broer die geboren werd met 41+3 en 4160gr woog. Dankzij het boek en de vorige bevalling wist ik heel goed wat ik wel wilde en dat was geen inleiding, die mij overigens wel werd aangeboden. Uiteindelijk met 41+4 bevallen van een gezonde mooie meid van 4180gr en geen scheurtje of een hechting nodig gehad.’
‘Door dit boek de bevalling gehad zoals ik wilde!!! Superfijn dat meer vrouwen dit (hopelijk) gaan ervaren.’
‘6 uur voor mijn weeen begonnen heb ik jouw boek uitgelezen. Ergens staat iets over in de ja modus zitten en meegaan in de pijn. Mijn bevalling duurde 5,5 dag met verschrikkelijk heftige weeën en geen slaap. Ik weet nog goed dat ik in het bevalbad echt in een NEE stand stond. Neee niet weer een wee. En toen ben ik bij elke wee heel hard ja gaan knikken en denken en ze over mij heen laten komen. En echt: je hebt mij bevalling “gered” het wat ondanks toch naar het ziekenhuis moeten zo’n mooie geboorte 💛 en die ja flow hielp mij niet te verdrinken in de weeen maar er in volle kracht en tegelijk ontspanning in mee te gaan 💛’
‘Hoi Anna Myrte, via deze weg wil ik grote dank uitspreken voor het boek ‘mijn reis naar binnen’. Ik sloeg het boek steeds open op het juiste moment in mijn zwangerschap, waar ik emotioneel nog al werd uitgedaagd 🙈 het heeft me gesterkt in mijn reis voor een thuisbevalling na een eerdere keizersnede. En het is gelukt! Bijna volledig ‘handsoff’ thuis bevallen van onze 2e dochter 🥰 Een super krachtige ervaring, die ik voor de rest van mijn leven mee eem. Dus dank voor de mooie woorden, inzichten en rake opdrachten 🙏💕’
‘Ik geloof dat ik op je verjaardag je een kleine eerbetoon heb gebracht.  💙 naar aanleiding van je boek en alle mooie inzichten is het me gelukt om thuis in bad te bevallen.   1 september om 20.45 is je bday twin geboren. Mooie jongen 💙 Na eerste bevalling die heel medisch was. Nu zo goed als handsoff thuis.'
‘Na een traumatische ziekenhuis bevalling van mijn eerste (inleiding, totaal gevoel van regieverlies) heb ik mede dankzij jouw boek een totaal andere tweede geboorte beleefd. Een prachtige thuisbevalling in serene rust, een bad waarin ik ontsluitingsweeën heb kunnen opvangen en voorafgaand een prachtige latente fase van 13 uur waarin ik heel relaxt in mijn eigen bubbel de weeën opving en me voorbereidde op de komst van onze prachtige tweede zoon. Alleen tijdens de persfase is de verloskundige erbij geweest en ben ik op handen en knieën bevallen. Zo kan het dus ook :). Door jouw boek besefte ik dat ik me niet thuis voelde bij mijn verloskundigenpraktijk en ben ik met week 30 overgestapt, ik heb echt mijn eigen regie gepakt. Bedankt voor je boek en de inzichten die het mij gegeven heeft.’
Vorige
Volgende
Vlak na mijn derde bevalling ❤

Vragen

Neem gerust contact met me op