Vrije Geboorte (2011)

Hét bewust bevalhandboek dat al vele vrouwen inspireerde tot het ervaren van een positieve bevalling.

Mijn reis naar binnen (2020)

De how-to bij Vrije Geboorte vol met kennis & oefeningen waarmee je jouw weg naar een vrije geboorte kunt gaan.

Bij aanmelding voor de Vrije Geboorte online cursus krijg je dit boek cadeau.

Vrije Geboorte & Mijn reis naar binnen

Beide boeken, het handboek en de how-to

Reviews over de boeken

‘Vrije Geboorte heb ik in één adem uitgelezen. Met dit boek sterkt Anna Myrte Korteweg aanstaande moeders in hun wens tot zelfbeschikking bij hun zwangerschap en bevalling. Ook als verloskundig hulpverlener houdt het je een spiegel voor.’
Barbara Havenith
‘Vrije Geboorte is een grote zwangerschapscursus waar alles in staat wat ik zwangeren mee zou willen geven.'
Michelle  ten Berge
Vroedvrouw
‘De herkenbaarheid, tips en ervaringsverhalen in Vrije Geboorte hebben eraan meegeholpen dat de geboorte van mijn dochter prachtig is verlopen.’
Cato
moeder van twee kinderen
“Ben je zwanger of ben je dit van plan? Lees dit boek! Het is zoooo mooi en geweldig! Het was confronterend hoe weinig ik over geboorte wist. Enkel de negatieve verhalen of zaken die misgingen kwamen tot mij. Tot ik dit boek in handen nam. We leven in een maatschappij waar alles gemeten en beheerst wordt. Laat je geboorte niet afhangen van anderen maar neem het zelf in handen door je te bevragen en vertrouwen te hebben in je eigen natuur. Laat je geen onnodige angst aanpraten maar durf terug te gaan naar je eigen intuïtie!”
Sophie
“Ik wilde via dit berichtje laten weten dat ik heel veel aan het boek heb gehad. Ik ben afgelopen donderdag bevallen van mijn tweede kindje en het is de meest positieve en magische ervaring geweest die ik mij kon wensen. Thuis, in mijn eigen vertrouwde slaapkamer met gedimd licht, kalm en vredig. De tips die in het boek staan hebben ervoor gezorgd dat mijn weeën voor het grootste deel voelden als een golvende sensatie, en bij de pijnlijke weeën riep ik steeds heel hard jaaaaaaa mee. Vandaag kwam de verloskundige die erbij was en zei: ‘wat kan jij goed baren zeg, jij had de volledige controle.’ Ik heb haar het boek laten zien en ze heeft het meegenomen naar de praktijk."
Floor
“Mijn reis naar binnen heeft mij nieuwe inzichten gegeven en bovenal geïnspireerd om de wonderbaarlijke reis naar geboorte nog bewuster te ervaren. Het laat op een motiverende manier zien hoe je zelf de kans op een positieve en bekrachtigende bevalervaring vergroot. Iets waar elke vrouw recht op heeft! Echt een must read.”
Nina Pierson
Ondernemer, schrijver van mama'en en in verwachting van de derde.
“Ik heb het grote voorrecht dat ik dit boek alvast mocht lezen nog voordat het in december 2020 uitkwam. Het is een boek dat je voorbereidt op het creëren van jouw bubbel tijdens de zwangerschap en de geboorte van je kindje. Met prachtige tekeningen maar ook opdrachten om te oefenen in ‘naar binnen keren’. Het is een mega waardevolle toevoeging op het boek Vrije Geboorte.''
“Een boek met diepgang, laat je op creatieve wijze uitdrukken wat je écht zou willen tijdens je zwangerschap en bevalling”
Ilse
“Dit nieuwe boek las ik in één dag uit. Het beschrijft precies waar ik de eerste jaren van mijn moederschap en deze tweede zwangerschap doorheen ben gegaan. I moest aan de slag met zelfliefde, met mijn innerlijk gekwetst kind, met alles wat ik zag in de spiegel die er eerder nog niet was. En zelfs aan de overeenkomsten tussen de bevalbubbel en de psychedelische trip is een stuk gewijd. Ik ben dus niet gek dat ik dat zo ervaarde. Wat mij betreft is dit de perfecte verdieping (en bevat ook veel oefeningen) van Vrije Geboorte, onmisbaar voor elke vrouw (en man (!!) die geïnteresseerd is in de emotionele en spirituele dimensie van zwanger zijn en (opnieuw) ouder worden.''
Shinta Lempers
Schrijver en hemp-preneur, in verwachting van de tweede
“Heb je boek nu bijna uit, wat een verademing! Mijn eerste bevalling was medisch ivm ruggenprik (te veel in het hoofd, controle houden, veel pijn ervaren) en nu ik zwanger ben van mijn tweede wil ik graag een badbevalling thuis. Het was een enorme eye-opener om meer keuzes te gaan maken op basis van vertrouwen in plaats van angst. Dankjewel hiervoor! 🙏🏼”
Amber
In verwachting van de tweede
“Omdat ik door mijn eerdere bevalling wat bang was tijdens mijn tweede zwangerschap, ging ik op zoek naar een boek en vond ik ‘Mijn reis naar binnen.’ Het is inderdaad een werkboek. Precies wat ik nodig had. Door dit boek kon ik naar binnen keren, vol zelfliefde (wat héél bijzonder en nieuw voor me was) en tijdens de bevalling zag ik de beelden van mijn eigen collage voorbijflitsen. Tijdens het opvangen van de weeën sterkten zinnen uit het boek me zoals ‘mijn lichaam creëert alleen wat het zelf aankan, een bevalling hoeft niet lang te duren, goed zo lichaam!' Dat in combinatie met een prachtige bevalruimte thuis, en houdingen en het naar beneden ademen en ontspannen diepe geluiden maken, zorgden voor een prachtige thuisbevalling, die 2 uur duurde. Wat een prachtervaring. Wat ben ik trots op mijn lijf, en wat ben ik blij dat ik mijn kindje zo zacht ter wereld heb kunnen laten komen.”
Nina
Net bevallen van haar tweede
© 2022 Vrije Geboorte - Powered by Maatos