De online Vrije Geboorte cursus

Neem de leiding over je bevalling en beval vanuit een diep vertrouwen in jezelf

Voor zwangeren die verlangen naar een  bekrachtigende bevalervaring en een ontspannen start van het moederschap

Hoe gaat het met je zwangerschap? En hoe leef je naar de bevalling toe?

~ Heb je het gevoel dat de tijd vliegt en zou je eigenlijk meer aandacht aan je zwangerschap willen besteden?

~ Verandert er zoveel in je leven (inclusief je lichaam) dat het je soms overweldigt?

~ Heb je moeite met alle keuzes maken omtrent de bevalling die je moet maken en twijfel je of je de juiste beslissingen neemt?

~ Gaat het gewone leven maar door, terwijl je eigenlijk zo’n behoefte hebt aan rust?

~ Heb je een eerdere negatieve ervaring met bevallen of ben je bang voor de bevalling?

~ Wil je graag zonder angst en vol vertrouwen bevallen, maar vraag je je af hoe je dat aanpakt?

 

Zo ja, dan heb ik mooi nieuws voor je, want een goede voorbereiding kan op al deze vlakken echt het verschil maken… ❤ 

Goede voorbereiding = key

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je zonder goede voorbereiding de regie over je geboorte kunt verliezen. En dat het enorm loont om de tijd en ruimte te nemen voor je zwangerschap.

Bij mijn tweede zwangerschap was ik vrij gestrest, maar ik dacht dat ik tijdens de bevalling vanzelf wel in de goede flow zou komen. Toen het echter zover was zat ik vooral in de flow van de zorgverleners. Ik rolde van de ene in de andere medische ingreep en had uiteindelijk een traumatische bevalling.

Bij mijn volgende zwangerschap nam ik bewust de leiding en onderzocht hoe een bevalling eigenlijk het beste werkt. Ik ontdekte dat ontspanning essentieel is, want als je ontspannen bent kunnen de bevalhormonen optimaal stromen en kan je lichaam haar werk doen. Een zoogdier kan alleen baren in een veilig nestje, anders gaat ze op slot…

Toch ligt in de geboortezorg de focus vaak niet op het faciliteren van het geboorteproces, maar op het beheersen ervan. Als de bevalling bijvoorbeeld stagneert dan wordt er algauw overgegaan tot een medische ingreep, in plaats van te onderzoeken wat nu helpend is voor de geboorte (en dus voor jou). Vervolgens stopt de bevalflow en beland je van de ene in de andere medische interventie. Zo verliezen veel vrouwen de regie over hun bevalling en wordt hen de kans ontnomen om hun lichaam zelf hun werk te laten doen.  

Daarom is het zo enorm belangrijk om bewust te kiezen voor wat jij nodig hebt en je bevalling zo in te richten als bij jou past. Een keuze tussen uit je kracht of in je kracht moeder worden. 

Mijn derde bevalling ❤

Welkom! Hier komt Vrije Geboorte vandaan

 

Ik ben Anna Myrte Korteweg, cultureel antropoloog, mindfulness deskundige en oprichter van de Vrije Geboorte beweging. Na een traumatische bevalling ging ik op onderzoek uit. Ik wist: ‘Zo niet’, maar hoe dan wel? 

Tijdens mijn zoektocht schreef ik het boek Vrije Geboorte dat inmiddels de ‘bewust bevalklassieker’ van Nederland is en al voor vele vrouwen het verschil heeft gemaakt. Ook verschenen het vrije geboorte werkboek Mijn reis naar binnen en de succesvolle Vrije Geboorte cursus. Rondom Vrije Geboorte bestaat op Facebook en Instagram een grote community van vrouwen die elkaar steunen en informeren. 

Het is mijn diepe wens dat vrouwen zich weer herinneren hoe krachtig zij zijn en de leiding nemen (en krijgen!) over hun bevalling. Want een geboorte kan zo’n prachtige, bekrachtigende ervaring zijn.

Dit is de Vrije Geboorte online zwangerschapscursus

In de Vrije Geboorte cursus ga je

Testimonials

Kim Schollema
Kim Schollema(39)
Lees verder
Dankjewel voor jouw fijne begeleiding. Het heeft me zoveel gebracht! Je hebt geïnformeerd en me geholpen om keuzes te maken die bij mij pasten en daar geen concessies in te doen. Zo kon ik heel goed bij mezelf blijven. Hierdoor kijk ik met een enorm goed gevoel terug op de geboorte. Ook al was het niet precies zoals ik het had gevisualiseerd, het is precies zo gegaan als ik heb gewenst. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen in de kracht en wijsheid van mijn lijf.
Rosa
Rosa(30)
Lees verder
Ik ben zo blij met deze cursus. Heerlijk in mijn eigen tempo alles doornemen, creatief bezig zijn en de zoomsessies zijn heel waardevol. Ik ben in verwachting van mijn derde kindje en deze cursus geeft precies de verdieping waar ik naar op zoek ben!
Jessica
Jessica (33)
Lees verder
Het volgen van deze cursus (en mijn erop volgende bevalling!) was een enorm liefdevolle, bekrachtigende ervaring die ik iedereen toewens. Na het lezen van Vrije Geboorte heb ik de cursus blind aangeschaft en mijn vertrouwen werd beloond: zo'n rijke plaats vol goede informatie, tips, creatieve werkvormen en 'lees verder'. Deze cursus onderkent eindelijk dat zwanger zijn niet alleen een fysiek, maar ook een diep mentaal proces is. Aan de manier waarop er wordt geschreven en gepraat voel je gewoon dat dit goed is voor aanstaande moeders. Wat zou het geweldig zijn als dit de nieuwe tone of voice zou worden: De vrouw in haar kracht, vol vertrouwen in haar lichaam, de zorg als ondersteuner ernaast.

‘Er is maar één iemand die weet hoe jij wilt bevallen en dat ben jij’

Inhoud van de Vrije Geboorte cursus

Inhoud van de modules:

Module 1 Reframing

We beginnen bij het begin: jouw zwangerschap nu in jouw leven. Je zit middenin een groot veranderingsproces. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? En welke beelden over geboorte heb je meegekregen? Wat is voor jou de juiste, bekrachtigende beeldvorming over bevallen? En met welke focus en intentie ga je nu op reis, onderweg naar je bevalling?

Module 2 Jouw vrije geboorte mindset

Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je ook goed voor de baby in je buik. En je bereidt je voor op de bevalling, want als je ontspannen bent krijgt het geboorteproces ruim baan. In deze les ontdek je je hulpkrachten onderweg naar en tijdens de geboorte. En je leert hoe je ademhaling je kan helpen om in de bevalflow te blijven.

Module 3 Jouw meest behulpzame vrije geboorte setting

In deze les ga je kiezen voor de optimale omstandigheden voor jouw vrije geboorte. Je krijgt tools voor het maken van je geboorteplan en voor het vinden van een zorgverlener die bij jou past. Zodat straks alle focus ligt op het faciliteren van het geboorteproces en je keuzes maakt die bij je passen (en die twee gaan samen!).

Module 4 Je eigen weg gaan

Vrije keuze begint met het kennen van je keuzemogelijkheden, want er is vaak veel meer mogelijk dan wat je standaard krijgt voorgeschreven. In deze les worden je opties bij een aantal veelvoorkomende protocollen onder de loep genomen. Ook leer je hoe je bij jezelf kunt blijven op moeilijke momenten en bekrachtigende beslissingen kunt nemen als de dingen anders gaan dan je zou willen.

Module 5 In het hart van het labyrint: jouw vrije geboorte

In deze les draait alles om de bevalling zelf. Je leert hoe je tijdens de bevalling met je lichaam kunt samenwerken en hoe je (geboorte) partner je optimaal kan ondersteunen. Ook is er aandacht voor de tijd rond de uitgerekende datum, zodat je kunt zorgen voor zo min mogelijk stress aan het einde van de zwangerschap. En we staan stil bij de placenta en hoe je ook dat geboorteproces optimaal kunt faciliteren.

De modules zijn inclusief:

&

Tijdelijke extra's:

Mijn reis naar binnen

De how-to bij het boek Vrije Geboorte zou je kunnen zien als het werkboek bij de cursus. Prachtig geïllustreerd en vol info, oefeningen en ervaringsverhalen. Je krijgt dit boek gratis thuisgestuurd na je aanmelding voor de cursus.

Bonus ~ Een vrije kraamtijd

Wat kun je in de kraamtijd verwachten en hoe kun je extra goed voor jezelf zorgen? Boordevol tips voor je voorbereiding op deze belangrijke periode waarvoor helaas nog te weinig aandacht is.

Bonus ~ Maak je eigen birthmap

Alle tools voor het maken van je eigen birthmap of creatieve geboorteplan, een schatkaart waarmee je jouw ideale bevalling kunt visualiseren. Met veel mooie voorbeelden van andere moeders om jou te inspireren.

&

>> 9 maanden toegang tot alles <<

Dus nog even alles op een rijtje, in de Vrije Geboorte cursus krijg je

Totale waarde van dit complete pakket €1194,90 
Nu voor €245,-

Van een bevalling waarbij alles je maar overkomt naar een life event waarbij jij centraal staat

FAQ's

Het fijne van de cursus is dat je het vanaf het begin van A tot Z  kunt volgen, maar er ook doorheen kunt scrollen en kunt doen waar je op dat moment behoefte aan hebt: een oefening, een geboortefilmpje bekijken, een meditatie, een informatief filmpje etc.

Je bent vrij om te kiezen hoeveel tijd je aan de cursus besteedt. Vijf minuten of een uur per dag? Doe wat bij je past! Jouw ontspanning is het belangrijkste. 

Onderaan elke les, en in de whatsapp groep bij de cursus kun je je vragen stellen aan je medecursisten en aan Anna Myrte. Je mag ook een mailtje sturen. 

Ja! Er zijn best wat verzekeringen die de cursus (deels of geheel) vergoeden uit het aanvullende pakket. Afhankelijk van het pakket zijn dat bijvoorbeeld Univé, VGZ, ASR en CZ. Vraag bij je verzekering naar de voorwaarden. En indien een bewijs van deelname gevraagd wordt, kan ik daar uiteraard voor zorgen. 

Jazeker! Je reis is nu al begonnen. En het is juist heel fijn om daar vanaf het begin bewust mee bezig te zijn. Daarbij heb je 9 maanden toegang tot de online omgeving en de expert sessies, en zo kun je daar zoveel mogelijk van profiteren. 

Ik heb zelf een achtergrond in hypnobirthing en ontwikkelde deze cursus omdat ik veel miste bij hypnobirthing (en birth into being en mindfulness…). Je zou deze cursus kunnen zien als hypnobirthing plus:

– meer gericht op de Nederlandse vrouw (hypnobirthing is erg Amerikaans van insteek)

– meer gericht op wat jij in jouw specifieke situatie nodig hebt

– en op het aanboren van de kracht en wijsheid in jezelf i.p.v. het aanleren van technieken

– meer gericht op mindful aanwezig blijven in moeilijke situaties (bijv. bij angst en pijn) i.p.v. de moeilijkheden bezweren (d.m.v. hypnose) 

– niet gericht op een perfect plaatje maar op luisteren naar je lichaam. In hypnobirthing heerst vaak het beeld dat een vrouw helemaal ingetogen moet bevallen en dat het zelfs pijnloos hoort te zijn als je het ‘goed doet’. Maar je mag geluid maken, je mag met volle kracht persen en je bevalling hoeft niet pijnloos te zijn om een vrije geboorte zijn. 

 

Zeker! Klik op deze link als je in termijnen wilt betalen. 

Nee, juist heel fijn om nu echt de tijd en ruimte te nemen voor je zwangerschap en aanstaande bevalling. De cursus is best uitgebreid, dus misschien heb je geen gelegenheid meer om alles te doen. Als je me bij je aanmelding even een mailtje stuurt waarin je uitlegt wat je nu het liefst wilt doen/ leren maak ik een overzichtje voor je van de lessen die nu het meest behulpzaam zijn.  

Ja, juist, want dan is het extra belangrijk om alles zo in te richten als jij het wilt.

Een vrije geboorte is een bevalling waarbij jij helemaal centraal staat, thuis of in het ziekenhuis, met of zonder medische ingrepen. Er gebeurt niets met jou en je baby zonder dat jij dat wilt. Het gaat niet om een perfect plaatje, in de zin dat je helemaal sereen bent of geen pijn ervaart of dat er helemaal geen complicaties zijn. Het gaat erom dat het helemaal jouw ervaring is. Jij hebt de regie: de dingen gebeuren niet omdat ze zo horen of omdat de zorgverlener dat nou eenmaal gewend is, maar omdat je er 100% achter staat.

Deze cursus is voor jou als je

Kom je er niet uit?

Neem gerust contact met me op

En nu is het tijd voor jou ❤

Kies voor jezelf & je baby 
door je voor te bereiden op een vrije geboorte: 
een ontspannen bevalling waarbij jouw wensen centraal staan. 

Zodat je vol vertrouwen en in je (zachte) kracht geboorte gaat geven 
en samen met je baby een rustige start maakt.