Rock that birth by being the rock


In de Vrije Geboorte cursus voor vaders (M/ V) krijg je alle info en tools om tijdens de bevalling helemaal je rol te pakken, zodat je samen de geboorte meemaakt als het bekrachtigende, (relatie) verdiepende life event dat het is.

>> Inclusief 15 praktische printbare handouts <<

Hoe kijk jij aan tegen de aanstaande bevalling?

> Verheug je je erop, maar maakt het je ook zenuwachtig omdat je niet weet wat je kunt verwachten?
> Ben je bang dat je vrouw pijn gaat ervaren?
> Heb je angst voor (elementen van) de bevalling?
> Wil je bewust stilstaan bij deze belangrijke verandering in je leven, maar weet je niet hoe?
> Wil je het liefst het zekere voor het onzekere nemen uit angst dat er iets misgaat?

Is het antwoord op een of meer van deze vragen ja, dan kan ik je meteen geruststellen. Dit zijn allemaal heel normale angsten en vragen. En… een goede voorbereiding kan op al deze punten echt het verschil maken!

Jouw ultieme rol

Het kan een machteloos gevoel geven dat zij tijdens de bevalling alles moet doen en jij ernaast staat. Misschien voel je je zelfs schuldig: zij ervaart pijn en moet zich wel overgeven aan de intense weeën om jullie baby op de wereld te brengen. En jij kunt niets doen. Maar dat is niet waar. Je kunt juist heel veel doen om haar bij de bevalling te helpen, om hier echt jullie verhaal van te maken en om te zorgen voor een positieve geboorte ervaring…

 

De belangrijkste manier waarop je aan de bevalling kunt bijdragen is helemaal je rol innemen, een totaal andere rol dan de hare, maar niet minder belangrijk.  Zij moet ‘het’ doen. Haar lichaam heeft de baby gemaakt en gaat de baby nu baren. En jij kunt ervoor zorgen dat zij hiervoor alle steun krijgt die zij nodig heeft. Jij bent de rots in de branding waar jouw vrouw straks houvast in de vorm van rust en vertrouwen vindt. Haar ontspanning is essentieel. Want als zij zich op haar gemak voelt kunnen de bevalhormonen optimaal stromen (ook de pijnstillende hormonen) en kan zij zich overgeven aan de intense weeën. Jouw ultieme rol tijdens de bevalling is dus de beschermer van het geboorteprocesBen je benieuwd hoe je die rol inneemt? Dat ga je in de Vrije Geboorte voor vaders cursus leren! 

 

Van een gebeurtenis waarbij alles je maar overkomt naar een life event waar jullie straks met vreugde op terugkijken

Ik ben Anna Myrte Korteweg, cultureel antropoloog en mindfulness deskundige en ik heb mij de afgelopen twaalf jaar gespecialiseerd in wat vrouwen nodig hebben om vanuit rust, regie & vertrouwen te bevallen. 

Mijn onderzoek resulteerde in de bewust bevalklassieker Vrije Geboorte en in de succesvolle Vrije Geboorte online cursus. Ook ben ik oprichter van de Vrije Geboorte beweging met een grote community op Facebook en Instagram. 

Ik ontdekte dat je als bevallende vrouw heel veel invloed hebt op hoe de bevalling verloopt, of je bevalling nou medisch is of niet. En dat een bevalling een positieve ervaring kan zijn, wat er ook gebeurt. Als je weet hoe het geboorteproces werkt, dan kun je je er vol vertrouwen aan overgeven en het proces zelfs helpen. Zo wordt een bevalling geen gebeurtenis waarbij alles je maar overkomt, maar een life event waar jij straks met vreugde op terug kunt kijken. 

Na deze cursus weet je:

 

Zodat je je zeker voelt over de bevalling. En zodat je vanuit de connectie met je vrouw & baby de belangrijke, levensveranderende overgang naar het ouderschap beleeft.

 


Inhoud van de cursus


4 hoofdstukken met daarin weer aparte lessen met overzichtelijke info over

~ wat er gebeurt tijdens de geboorte zelf
~ bevalhoudingen (en hoe je daarbij kunt ondersteunen)
~ fases van de bevalling en hoe je per fase kunt helpen
~ keuzes maken waar jullie helemaal achter staan
~ ook in geval van spoed
~ hoe je je optimaal kunt voorbereiden
~ hoe je haar optimaal kunt ondersteunen
~ last but not least: hoe je de bevalling kunt aangrijpen als een kans om je relatie te verdiepen

Elk hoofdstuk begint met een uitgebreid filmpje met uitleg. Verder is er info via tekst en toegankelijke visuals.

inclusief 15 praktische printbare handouts in pdf die je tijdens de bevalling kunt gebruiken en 9 maanden toegang tot de cursusomgeving

Kosten van dit complete pakket: €49,- ✨

FAQ's

Ik heb het zo kort, bondig en concreet mogelijk gehouden. Het doorlopen van de info uit de hele cursus zal rond de twee à drie uur duren. Wat langer als je ook de geboortefilmpjes bekijkt. En op de verschillende onderwerpen kun je naar eigen inzicht en behoefte dieper ingaan. 

Onderaan elke les kun je je vragen stellen aan Anna Myrte. Je mag ook een mailtje sturen. 

Nee, een paar handouts uit de Vrije Geboorte cursus komen ook in de vadercursus voor. Maar de meeste handouts zijn speciaal gemaakt voor de partner en deze cursus is specifiek geschreven voor vaders/ partners, terwijl ik me in de gewone Vrije Geboorte cursus richt tot de zwangere mama’s. Als je dieper op allerlei onderwerpen wilt ingaan is het zeker aan te raden om ook lesjes uit de Vrije Geboorte cursus te volgen. 

Ja, juist, want dan is het extra belangrijk om alles zo in te richten als jullie het willen.

Een vrije geboorte is een bevalling waarbij jij helemaal centraal staat, thuis of in het ziekenhuis, met of zonder medische ingrepen. Er gebeurt niets met je vrouw en baby zonder dat jullie dat willen. Het gaat niet om een perfect plaatje, in de zin dat het helemaal sereen hoeft te zijn, zonder pijn of zonder complicaties. Het gaat erom dat het helemaal jullie ervaring is. Zij heeft de regie: de dingen gebeuren niet omdat ze zo horen of omdat de zorgverlener dat nou eenmaal gewend is, maar omdat jullie er 100% achter staan.

Kom je er niet uit?

Neem gerust contact met me op