Ze is er al!

Anna Myrte
  | 
10 mei 2021

‘Ons geboorteverhaal is kort maar krachtig. Op Paasochtend hebben we gezellig met onze twee zoontjes ontbeten, waarbij ik af en toe een wee wegzuchtte. Daarna hebben we de verloskundige en m’n moeder gebeld en gezegd dat het niet zo’n haast had maar dat ze rond 10:30 konden komen.

Mijn vriend en zoontjes gingen alvast het bad oppompen. Ik ging met de verloskundige naar onze ‘bevalkamer’ beneden in ons huis, waar bleek dat ik 4 centimeter ontsluiting had. Aangezien het met deze lichte weeën niet opschoot voor mijn gevoel en ik met de geboorte van mijn zoontje een goede ervaring hiermee had, koos ik ervoor dat we de vliezen zouden breken. Dit leidde direct tot krachtige weeën, die goed staand op te vangen waren door te steunen op mijn vriend.

Toen het bad eenmaal vol water was kreeg ik al persdrang, maar ik was me nog aan het uitkleden. Even leek het of ik het bad niet zou halen. Toen ik erin stapte werd direct het hoofdje al geboren. Omdat het zo snel ging en ik gefocust was kon ik dit niet zeggen waardoor niemand dit door had. Daarna werd ook snel het lijfje geboren. Toen riep ik: ‘Ze is er al!’ en pakte ik haar zelf uit het water.’

Foto: Renate van Lith

Artikel uit de categorie:
vrije geboorteverhalen

0 Reacties op "Ze is er al!"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Vrije Geboorte