Thuisbevalling na een keizersnede

Anna Myrte
  | 
11 april 2024

‘Mijn voorbereiding op een thuisbevalling na een keizersnede hield vooral in dat ik diep contact maakte met mijzelf en meermaals incheckte: wat heb ik écht nodig? Het was heel belangrijk om de juiste mensen om mij heen te verzamelen: Een vroedvrouw (jouwvroedvrouw.nl) die naast haar enorme kennis en ervaring met vbacs (vbac = vaginal birth after caesarean) ook super aards en eerlijk is. Een gesprek met een ziekenhuis waar mijn wensen gerespecteerd werden en die volledig achter de vbac stonden. Ik voelde mij gezien, gehoord en gesteund in mijn keuzes en wensen.

Gedurende mijn vijf uur durende bevalling heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Mijn lichaam nam het over en ik kon alleen maar volgen.

Vanaf het moment van conceptie vertelde mijn baarmoeder mij dat ik haar mag volgen en vertrouwen. Dat zij sterk genoeg is en volledig geheeld. De kracht en het diep gewortelde vertrouwen wat al die maanden lang groeide zorgde voor een volledige overgave.

Het bad werd klaargemaakt, de kaarsen werden aangestoken, ons zoontje lag boven te slapen en de ruimte werd naast mijn lieve man gevuld door krachtige, aardse vrouwen: mijn vroedvrouw Yvon, doula Nash en geboortefotograaf Sabrina.

Mijn man en zijn mantra: ‘Alles is precies zoals het hoort te zijn” hielpen mij door elke wee. Ik moest een vrouw in mijzelf aanspreken waar ik nog niet eerder mee kennis had gemaakt. Een vrouw die oers en aards is en zo enorm veel kracht in zichzelf heeft.

Om 2:52 uur gaf ik op de (zelfgemaakte) baarkruk van mijn verloskundige geboorte aan onze dochter Ewa Jaya. Mijn droom werd werkelijkheid: Ik mocht thuis, vanuit vertrouwen en omringd door liefde vaginaal geboorte geven aan onze dochter.’ Caroline Kepinski

Fotos: puurgeboorte.nl

Artikel uit de categorie:
vrije geboorteverhalen

0 Reacties op "Thuisbevalling na een keizersnede"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Vrije Geboorte