Bevallen binnen drie uur, thuis in bad

Anna Myrte
  | 
17 mei 2018

Twee dagen na de bevalling schreef deze mama al haar bevallingsverhaal op. Een bevalling die onverwacht snel verliep. Het bevalbad was nog niet vol toen de baby al werd geboren! 

Om 00:30 breken mijn vliezen in mijn slaap. Hierdoor word ik wakker.  Verder voel ik nog niks, maar we bellen toch even de verloskundige. Het vruchtwater is helder, advies om nog even te gaan slapen. 

Om 1.45 begin ik wat krampen in mijn rug te krijgen. Stelt nog niet veel voor, maar slapen lukt niet. Vrij snel erna merk ik dat de krampen flink toenemen en vraag Paul het bad op te zetten. Hij vraagt of dat echt al moet? Dus ik geef aan dat ik voel dat het heel hard gaat. Ik stap uit bed en moet al snel de weeen opvangen met mijn ademhaling en merk dat dit het fijnste gaat als ik in een donkere kamer wat heen en weer loop. Paul belt de verloskundige dat het rap gaat. Dit is om 2.38. Als de verloskundige komt sta ik inmiddels onder de douche, maar sta daar eigenlijk helemaal niet lekker. Ik begroet haar met een ‘oh wat leuk dat jij de bevalling komt doen!’ Ik had haar net pas leren kennen en het leek me leuk als ze er bij zou zijn. Na twee weeën onder de douche op te hebben gevangen vraag ik haar of ze mij wil toucheren. Onze dochter van twee ligt bij ons in bed, dus daar kan dat niet. Paul had inmiddels de campingmatjes naar beneden gehaald en daar heeft de verloskundige mij getoucheerd. Ik had toen 5/6 cm. 

Toen ben ik lekker in bad gaan zitten. Deze was nog aan het vol lopen en ik kon net met mijn onderrrug onder water liggen. Ik had rug en beenweeën dus dat was direct heel fijn. Toen liep het in een razend tempo op de weeën, in snelheid en hevigheid. Maar ik kon heel goed ontspannen door heel bewust te ademen en door hulp te vragen aan mijn partner om mijn onderrug te masseren. Op een gegeven moment dacht ik persweeën te voelen, maar ik dacht ‘dat kan toch niet nu al’ dus ik dacht ‘ik zeg niks.’ Maar na een paar keer dat gevoel van willen persen vroeg ik het aan de verloskundige, zij had inmiddels Paul gevraagd even hete kruiken te maken. Ze zei dat ze dat inderdaad aan me kon zien en vroeg me of het me lukte ze weg te blijven ademen zolang als dat lukte. Dit lukte eigenlijk best goed op een paar keer kort meepersen na, maar dat was helemaal oké. Ik kon heel goed voelen waar ons kindje zich bevond en voelde haar op een gegeven moment duidelijk naar buiten willen komen. Al snel stond haar hoofdje. En toen heb ik haar met 1 perswee geboren laten worden. Paul heeft haar aangepakt en op mijn buik gelegd. Het bad was nog niet helemaal gevuld haha. 

De placenta hebben we geboren laten worden op het campingmatje. Ik wilde graag uit bad, omdat ons eerste kindje het koud had gekregen na de geboorte in bad en dat wilde ik nu voorkomen. En het had ook wel iets grappigs zo op de grond. Na de geboorte van de placenta heeft Paul de navelstreng doorgeknipt en zijn we naar de slaapkamer gegaan. Liv, grote zus, had al die tijd keurig doorgeslapen. En werd nu wakker van ons. Ze keek met grote ogen naar haar zusje en was direct heel trots en lief. 

We hebben de bevalling ervaren als een superfijne bevalling met een hele fijne verloskundige van 22 jaar (leeftijd maakt natuurlijk niks uit, maar vond haar zo’n powervrouw) die ik iedereen zou toewensen bij haar bevalling te hebben. Wij genieten intens van ons gezin van 4 💕 zowel Vere als ik maken het heel goed en voel me naast moe eigenlijk al weer best heel goed.

Artikel uit de categorie:
vrije geboorteverhalen

0 Reacties op "Bevallen binnen drie uur, thuis in bad"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Vrije Geboorte