Cord burning: een welkomstritueel voor je baby

Anna Myrte
  | 
7 oktober 2022

‘Het samen doorbranden van haar navelstreng was één van de mooiste momenten die ik met mijn gezin heb mogen delen!’, vertelt Sanne:

‘Onze eerste minuten samen waren de mooiste. De placenta kwam binnen 10 minuten en deze deden we in een schaal. Samen met de kraamzorg en de verloskundige bespraken we onze wens voor een halve lotus: voorlopig de placenta nog aan ons meisje houden.

Én we vertelden dat we de navelstreng als gezin wilden doorbranden. De verloskundige had hier nog nooit van gehoord en ook onze kraamzorg was hier niet mee bekend maar ze belde met een collega die dit wel vaker had gedaan om ons zo goed mogelijk te begeleiden.

Lucy Marie werd om half negen geboren. Rond 15 uur voelden we dat dit het moment was om de verbinding met haar placenta te verbreken en haar in ons gezin te verwelkomen. We reinigden de slaapkamer met palo santo (soort wierook), pakten edelstenen erbij en legden deze om de navelstreng heen.

Onze oudste drie kindjes kregen allemaal een eigen kaars, mijn dochter pakte haar zelfgemaakte kaars van bijenwas die ze speciaal bewaard had voor dit moment. Lucy lag vredig in mijn armen te slapen, samen met onze kinderen zeiden we de woorden: ‘Lieve Lucy, we hebben naar je uitgekeken. Welkom in ons gezin.’ De energie was zo rustig en dankbaar.

Het duurde ongeveer 15 minuten voordat de navelstreng helemaal was doorgebrand. De kraamzorg maakte daarna samen met de jongens de placenta helemaal schoon en deze hebben we ingevroren. Straks in onze nieuwe tuin krijgt haar huisje een plekje in de aarde met een prachtige boom erop.

Lucy kwam heel rustig op aarde en kreeg van ons de meest zachte landing die we haar hebben kunnen geven ✨.’

Zie ook de vrije geboorte blogpost over lotus geboorte

Artikel uit de categorie:
vrije geboorteverhalen

0 Reacties op "Cord burning: een welkomstritueel voor je baby"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Vrije Geboorte