Wat is er allemaal nieuw in het boek?

Anna Myrte
  | 
3 juni 2018

Wat is er allemaal nieuw in het boek?

Met Ineke aan het brainstormen over de nieuwe editie 

Op 9 juni verschijnt de geheel nieuwe, herziene editie van Vrije Geboorte! Het boek wordt uitgegeven door Ineke Hogema van Uitgeverij Lente. Ineke Hogema was mijn redacteur toen Vrije Geboorte in 2011 verscheen bij Ten Have. Nu heeft ze een eigen uitgeverij. Van het begin af aan liep ze helemaal warm voor Vrije Geboorte. Daarom zijn we allebei heel blij dat we nu samenwerken.

Het verschil met de eerste editie:

  • een nieuw deel met vier hoofdstukken dat gaat over autonomie en het maken van vrije keuzes
  • veel ervaringsverhalen van moeders
  • geüpdatete en nieuwe onderzoeksresultaten  
  • meer info over de zin en onzin van protocollen
  • meer mindfulness en minder ‘werken aan jezelf’
  • bijdragen van de Praktijkvader Jeroen de Jong (hoofdstuk over vaderschap) en de Groene Vrouw/ de Poepdokter Nienke Gottenbos(hoofdstuk over voeding)
  • voorwoord door Barbara Havenith, gynaecoloog en oprichter van Vrouwenpoli Boxmeer en auteur van Hormoonbalans voor vrouwen
  • en natuurlijk de mooie nieuwe cover, ontworpen door Marileen Afbouw

Het boek is hier te bestellen.

Door weer met het boek bezig te zijn, kijk ik ook 7 jaar terug in de tijd. Er is zoveel veranderd: een nieuwe baby, gescheiden, opnieuw getrouwd. Mijn kijk op geboorte heeft zich ook ontwikkeld door alle opleidingen die ik volgde, de zwangeren die ik begeleidde, de mensen die ik ontmoette en mijn eigen laatste bevalling. Het is in zekere zin dus een heel nieuw boek geworden.

Én het is nog steeds Vrije Geboorte, het boek dat ik schreef omdat ik na mijn ziekenhuisbevalling van Lotus wist dat dit niet de bedoeling was van geboorte. Geboorte is geen medische aangelegenheid die maar beter zo snel mogelijk voorbij kan zijn. Het is een kans om helemaal in je kracht te komen en het leven ten volle te ervaren. Het is een levensgebeurtenis die je altijd bij zal blijven (jouw lieve kind komt op de wereld, jij wordt moeder, jullie worden ouders) en waar je volledige zeggenschap over hebt. Dat is de kern van Vrije Geboorte, in 2011 toen het voor het eerst uitkwam en in 2018 als het opnieuw wordt geboren.

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Wat is er allemaal nieuw in het boek?"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Vrije Geboorte